צרו קשר לתכנון מסלול ללא עלות, וקבלו לילה חינם במלון!

    צרו קשר לתכנון מסלול ללא עלות, וקבלו לילה חינם במלון!

    בנגקוק

    בנגקוק, Thai Krung Thep, עיר, בירה והנמל הראשי של תאילנד. זוהי העיר הקוסמופוליטית היחידה במדינה של עיירות וכפרים קטנים והיא המרכז התרבותי והמסחרי של תאילנד.

    בנגקוק ממוקמת על הדלתא של נהר צ'או פראיה, כ-25 מיילים (40 ק"מ) ממפרץ תאילנד. בעבר היא הייתה מחולקת לשתי רשויות – קרונג תפ בגדה המזרחית ותון בורי במערב – המחוברות בכמה גשרים. ב-1971 התאחדו השניים כעיר-מחוז עם ממשלה עירונית אחת. בשנת 1972 אוחדו העיר ושני המחוזות שמסביב למחוז אחד, שנקרא Krung Thep Maha Nakhon (מטרופולין בנגקוק). המטרופולין היא עיר שוקקת וצפופה, עם מקדשים, מפעלים, חנויות ובתים לצד הכבישים והתעלות שלה. זהו גם יעד תיירותי מרכזי, ידוע באטרקציות תרבותיות שופעות וחיי לילה הכוללים סחר מיני פורח.

    השם בנגקוק, המשמש בדרך כלל זרים, נגזר, לפי אחת הפירושים, משם שמתוארך לתקופה שלפני בניית העיר – הכפר או המחוז (באנג) של שזיפים בר (makok). התאילנדים קוראים לבירתם Krung Thep, שהיא החלק הראשון בשמו הרשמי הרך והארוך שמשמעותו "עיר האלים, העיר הגדולה, מעונו של בודהה האזמרגד, העיר הבלתי ניתנת לחדירה (איוטאיה) של האל אינדרה, הבירה הגדולה של העולם שניחנה בתשע אבני חן יקרות, העיר המאושרת שופעת ארמונות מלכותיים עצומים הדומים למשכן השמימי שבו שוכנים האלים המתגלגלים, עיר שניתנה על ידי אינדרה ונבנתה על ידי וישנוכרם." השם המקוצר Krung Thep מתורגם לעתים קרובות כ"עיר המלאכים". אזור מטרופולין בנגקוק, 604 מיילים רבועים (1,565 קמ"ר). פּוֹפּ. (2000) 6,355,144; (2010) 8,305,218.

    אַקלִים

    האקלים של בנגקוק חם לאורך כל השנה, ונע בין 77 מעלות צלזיוס (25 מעלות צלזיוס) בעונה ה"קרה" בדצמבר ועד 30 מעלות צלזיוס (86 מעלות צלזיוס) בשיא העונה החמה באפריל. כמות המשקעים השנתית הממוצעת מסתכמת ב-60 אינצ'ים (1,500 מ"מ), שארבע חמישיות מתוכם יורדות בגשם זלעפות קצר בשעות אחר הצהריים המאוחרות של העונה הגשומה, הנמשכת מאמצע מאי עד ספטמבר; העונה היבשה נמשכת מדצמבר עד פברואר. הלחות היחסית הממוצעת חודשית נעה משפל של 60 אחוזים בעונה הקרה ליותר מ-80 אחוזים בעונה הגשומה.

    מתווה העיר

    בנגקוק המודרנית עברה צמיחה נפיצה, שאותה ניסו השלטונות לכוון באמצעות שורה של תוכניות אב מאז שנות ה-60. מרכז העיר, שבעבר תחום בחומה, מפותח בצפיפות. התרחבות מאוחרת יותר התפשטה החוצה הרבה מעבר לגבולות המינהליים לתוך האזורים החקלאיים שמסביב. חלק מהמחוזות התפתחו ליחידות פונקציונליות ככל שהעיר הפנימית הפכה ליותר מוסדית ומסחרית והעיר החיצונית ליותר מגורים ותעשייתית. ברחבי העיר, מקדשים ומנזרים בודהיסטים מוקפים בחומה הנקראים וואטס, לעתים קרובות מעוטרים בפאר, משמשים מוקדים לחיי דת, תרבות ואפילו מסחר.


    אזורים מסורתיים

    הרובעים הממשלתיים והמסחריים של העיר תופסים אתרים מסורתיים. משרדי הממשלה שוכנו במקור במתחם המוקף חומה של הארמון הגדול מהמאה ה-18, אך בסוף המאה ה-19 הם כבשו את הארמונות והאחוזות שמסביב. הבירוקרטיה התפשטה לאחר מכן אל בנייני משרדים ובתים סמוכים בסגנון קולוניאלי או בסגנון תאילנדי לאורך כביש ראצ'דמנואן. בניינים רבי קומות הוקמו כדי לענות על הדרישה ההולכת וגוברת לחלל, ומתחמי הממשלה המסורתיים הפכו בנויים יתר על המידה. מספר מחנות גדולים מסביב ומצפון לאולם האסיפה הלאומית מהווים את השטח הצבאי.

    כאשר בנגקוק הפכה לבירה הלאומית במאה ה-18 והמצודה שלה הועברה לגדה המזרחית של נהר צ'או פראיה, סוחרים וסוחרים סינים שכבשו את האתר עברו מרחק קצר דרומה לאזור הידוע כיום בשם סם פנג. העסקים התנהלו בהתחלה בבתי עץ וסכך חד קומתיים. עד תחילת המאה ה-19, מספר רחובות היו זרועים בתי חנויות בני שתי קומות. הרובע ההולך ומתרחב זה מכיל כעת שורות של בתי חנויות שגובהם לפעמים חמש קומות או יותר. מחסנים לאורך שתי גדות הנהר ממש דרומית לסם פנג, בעוד התעשייה מרוכזת בסם רונג, דרומית לנמל. חיי הלילה  פורחים  ברחוב פאט פונג. הרובע הפיננסי משתרע על כביש סילום.

    בשוק הצף מגוון מאכלים וסחורה נמכרים מדי יום מסירות על התעלות ליד וואט סאי. בעבר כמה שווקים כאלה ואינספור ספקים צפים מדלת לדלת שירתו את הצרכים היומיומיים של תושבי העיר.

    דיור

    בתים מורכבים בדרך כלל מבתי עץ קטנים ומנותקים בני קומה אחת או שתיים או בתי שורות. רובם צפופים מדי מכיוון שיש מעט מדי מהם כדי לאכלס את האוכלוסייה המתרחבת. תוכניות ממשלתיות לבדן אינן מספיקות כדי לענות על מצוקת הדיור, וכספים מהבנק העולמי שימשו לבניית דיור עם הכנסה נמוכה, כמו פיתוחי דין דאנג והואה מק. הממשלה מאפשרת לפולשים לכבוש אדמות ציבוריות שאינן מנוצלות. מספר הפולשים קטן, ורובם מרוכזים באזור Khlong Toei שליד הנמל.

    החל משנות ה-60 התפתחו דיור בעיר במהירות. מאמצע שנות ה-70 ועד אמצע שנות ה-80 נבנו יותר מ-100,000 יחידות חדשות. כמו כן הושם דגש על התחדשות באזורים פנימיים. מפתחי נדל"ן פרטיים מספקים בתים לקבוצות בעלות הכנסה בינונית, וסוכנויות ממשלתיות רבות מספקות בתים לעובדיהם. בתים עשויים להצטופף על מגרשים קטנים עם מתקני תברואה ראשוניים. התפתחויות אלו התפשטו באופן אקראי בפריפריה של העיר.

    דיור יוקרה, בעיקר עבור הקהילה הזרה העשירה, לובשים בדרך כלל צורה של מבני בנייה גדולים ומודרניים דו-קומתיים הממוקמים במתחמים פרטיים ומצוידים במגורי משרתים נפרדים ובמטבחים. באנג קאפי היא אולי השכונה העשירה ביותר. משרדים רבי קומות, בתי מלון ובתים משותפים נפוצים יותר ויותר.

    אנשי בנגקוק

    המאפיינים הדמוגרפיים הבולטים של האוכלוסייה – צעירותה ושיעורם הנמוך של מי שאינם תאילנדים – מוסברים בשיעור הריבוי הטבעי הגבוה ובמכסות ההגירה הזרות המגבילות שננקטו לאחר מלחמת העולם השנייה. כשני חמישיות מהתושבים הם מתחת לגיל 20. שיעור הילודה ירד מאז כניסתה של תוכנית למניעת הריון. במקביל, עלתה מאוד ההגירה נטו של צעירים, בעיקר נשים, כך שיותר מרבע מאוכלוסיית התושבים בעיר מורכבת ממהגרים תאילנדים מכל חלקי המדינה.

    רוב אוכלוסיית העיר הם תאילנדים אתניים. הסינים הם ללא ספק המיעוט הגדול ביותר, אבל ישנן קהילות נכבדות של אסייתים, צפון אמריקאים ואירופים אחרים. למרות גודלן הקטן, הקהילות הזרות נוטות לחיות באזורים מסוימים. הסינים מתרכזים באזור המסחרי של סם פנג, ההודים מתאספים סביב מסגדים באזור וואנג בוראפה, והקהילות המערביות והיפניות מתגוררות בחלק המזרחי האמיד והמודרני של העיר.

    מבין הקבוצות הזרות, הסינים נכנסים בצורה האינטימית ביותר לחיי העיר. נראה שהם נטמעים בקלות, ונישואי תערובת הם תכופים. צאצאיהם הם אזרחים תאילנדים, ומשפחות סיניות רבות לוקחות שמות משפחה תאילנדיים ומתאזרחות.

    הכלכלה התעשייה

    ישנם מפעלים רבים במטרופולין, אך רובם פועלים בקנה מידה קטן. מפעלים גדולים יותר נמצאים בסביבת הנמל, בסמוך למחסנים המאחסנים חומרים מיובאים. הייצור מוגבל בעיקר לעיבוד אוכל, טקסטיל, הרכבה של ציוד אלקטרוני וייצור חומרי בניין. החל מאמצע שנות ה-70, הממשלה הדגישה את הפחתת העומס בעיר ושמה עדיפות גבוהה לאיתור פארקי תעשייה בשולי בנגקוק. כשליש מהתפוקה של המדינה מופקת בעיר, וכמעט מחצית מכלל החברות ממוקמות במטרופולין. התיירות גדלה מאוד והיא כיום מקור הכנסה מרכזי בבנגקוק.

    לְמַמֵן

    בבנגקוק נמצאת כשליש מהיחידות הבנקאיות במדינה, ומחזיקה בשלושה רבעים מכלל הפיקדונות. תאגיד המימון התעשייתי של תאילנד, מועצת ההשקעות והבורסה לניירות ערך של תאילנד ממוקמים גם הם בעיר.

    הוֹבָלָה

    מערכת התחבורה של בנגקוק התבססה במקור על נסיעות במים. מבוך התעלות של העיר המחובר לנהר זיכה אותה בשם "ונציה של המזרח". עם זאת, הופעת הרכב הביאה לשינויים דרסטיים. מספר כלי הרכב בעיר (כולל מוניות תלת גלגליות, רכבים פרטיים ואוטובוסים – מקודדים בצבע לפי אזור השירות) גדל והתפתח מחסור בשטחי כבישים. הבעיה נפתרה תחילה על ידי מילוי רוב התעלות הקטנות ומספר התעלות הגדולות יותר. אולם זה התברר כיותר מאובדן אסתטי, משום שמערכת דרכי המים שימשה לניקוז הדלתא הספוגה במים; הצפה של החלקים הנמוכים יותר של העיר הפכו לפיכך תכופות יותר ויותר. יתר על כן, המידה לא פתרה את בעיית חוסר המקום. התנועה הפכה כל כך צפופה שהתנועה הייתה קשה יותר ויותר.

    קווי תקשורת קורנים החוצה מהעיר. הכבישים עוברים צפונה ללאוס ולצ'אנג מאי, מזרחה לקמפוצ'אה, ודרומה למלזיה. רכבות עוברות לגבולות לאוס ומלזיה, לצ'אנג מאי בצפון, ולאובון ראצ'תאני ולגבול הקמפוצ'אן במזרח. נמל התעופה הבינלאומי של בנגקוק הוא אחד העמוסים ביותר בדרום מזרח אסיה.

    הנמל של בנגקוק, הממוקם על נהר צ'או פראיה ב-Khlong Toei, מחובר לים באמצעות תעלה שנחפרה דרך שרטון החול בשפך הנהר כ-17 מיילים מתפתלים (27 ק"מ) במורד הזרם. הנמל מטפל כמעט בכל היבוא והיצוא של המדינה.

    מינהל ותנאים סוציאליים

    מֶמְשָׁלָה

    ממשלת מטרופולין בנגקוק מנוהלת על ידי מושל וסגנים. האחריות ההתפתחותית מוטלת על מספר רב של סוכנויות ממשלתיות. בבנגקוק נמצאת המטה של הנציבות הכלכלית והחברתית של האו"ם לאסיה והאוקיינוס השקט (ESCAP). בנוסף, מאכלסות בעיר סוכנויות שונות נוספות של האו"ם, לרבות סניפים של ארגון הבריאות העולמי (WHO), ארגון העבודה הבינלאומי (ILO), קרן הילדים של האו"ם (UNICEF), והבנק הבינלאומי לשיקום ופיתוח (העולם). בַּנק).

    שירותים ציבוריים

    רוב אספקת המים של העיר מגיעה ממפעלי טיהור; הוא נמשך מהצ'או פראיה ומבארות עמוקות. שאיבת המים מבארות גרמה לשקיעה בחלקים מהעיר, שהגבירה את ההצפות. אנשים רבים משיגים מים מדרכי מים מזוהמים. מתקני התברואה כוללים ביוב, ניקוז סערה והתעלות; כמה מבנים גדולים מצוידים בבורות ספיגה.

    בנגקוק צורכת יותר ממחצית מהחשמל של המדינה.

    בְּרִיאוּת

    בבנגקוק יש את רוב בתי החולים והמרפאות במדינה. שירותים מיוחדים מוצעים לחולים עם שחפת ומחלות מין, ויש בתי ממשלה  למעוטי יכולת , נכים וקשישים. מכון פסטר ו-WHO מספקים חיסונים. מרפאות לתכנון המשפחה התרבו בשנים האחרונות. בשנות ה-90 עלו מקרי  האיידס  בקרב הזונות וצרכני הסמים בבנגקוק. הממשלה הקימה מחלקות מיוחדות בבתי חולים לטיפול בחולים הסובלים מהמחלה ונקטה באמצעים נוספים למניעת התפשטות נגיף ה-HIV.

    חינוך

    בגלל השיעור הגבוה של אזרחים בגיל בית הספר, מתקני החינוך של בנגקוק עמוסים מדי. יש מעט מדי בתי ספר, ורמת ההוראה משתנה. עם זאת, האוריינות גבוהה ביותר. רבים מבתי הספר הקדם-יסודיים והיסודיים שנבנו על ידי הממשלה ממוקמים בשטחי המנזר. בתי ספר יסודיים ותיכוניים פרטיים המנוהלים על ידי נציגויות דתיות זרות מאמנים את ילדי האליטה. יש הרבה בתי ספר יסודיים סיניים פרטיים ובתי ספר לילה. בעיר מספר אוניברסיטאות. וואט פו , זמן רב מרכז למידה מסורתי, נחשבה לעתים קרובות לאוניברסיטה הראשונה של העיר; זהו אחד המקדשים העתיקים והגדולים בבנגקוק.

    חיים תרבותיים

    המאפיין התרבותי החשוב ביותר של בנגקוק הוא הוואט. ישנם יותר מ-300 מקדשים כאלה, המייצגים דוגמאות קלאסיות של אדריכלות תאילנדית. רובם מוקפים בקירות. ואט רבים השכירו חלק מהשטחים שלהם למגורים או מסחריים.

    המוזיאון הלאומי מכיל שרידי אמנות פרהיסטוריים ומתקופת הברונזה, וכן חפצים מלכותיים המתוארכים למאה ה-6 לספירה. בעיר נמצאת גם הספרייה הלאומית ומחלקת התיעוד הלאומית של תאילנד. הבית התאילנדי של ג'ים תומפסון, על שם יזם אמריקאי וחובב התרבות התאילנדית, מורכב מכמה אחוזות תאילנדיות מסורתיות; הוא מכיל את האוסף הגדול ביותר במדינה של ציורים דתיים תאילנדים מהמאה ה-17. יש גם אוספים של פיסול דוורוואטי וחמר, בנוסף לדוגמאות של כלי חרס ופורצלן תאילנדים וסיניים. בשנת 1987 נפתח הפארק המלכותי המלך ראמה התשיעי בשטח של 200 דונם (80 דונם) עם הגנים הבוטניים הנרחבים שלו לציון יום הולדתו ה-60 של המלך.

    כל העיתונים היומיים של המדינה ורוב השבועונים והירחונים שלה מתפרסמים בבנגקוק. עיתונים מודפסים בתאילנדית, אנגלית וסינית. הרדיו והטלוויזיה נשלטים על ידי סוכנויות ממשלתיות והצבא. רוב תחנות הרדיו של המדינה וכל תחנות הטלוויזיה שלה ממוקמות בבנגקוק או בסמוך לה. רוב התוכניות הן בתאילנדית, אך חלק מהתוכניות המיוחדות הן באנגלית ובסינית. סרטי קולנוע פופולריים במיוחד. יש תעשיית קולנוע תאילנדית משגשגת, אבל גם סרטים מיובאים.

    בפארקים מתקיימים ירידים, פסטיבלים ותחרויות "לחימת עפיפונים". האצטדיונים Ratchadamnoen ו-Lumphini מארחים קרפי אגרוף מקצועיים הכוללים את הצורה הפולחנית ביותר של אגרוף הידועה בשם Muai Thai. התיאטרון הלאומי סילאפקורן מציג ריקודים, דרמה ומוזיקה.

    היסטוריה של בנגקוק

    בנגקוק הפכה לבירת סיאם (כפי שתאילנד הייתה ידועה בעבר) בשנת 1782, כאשר הגנרל צ'או פראיה צ'קרי, מייסד שושלת צ'אקרי השלטת, תפס את כס המלוכה כרמה הראשון והעביר את בית המשפט ממערב לגדה המזרחית של הצ'או. נהר פראיה. נראה כי המהלך הוכתב משיקולים אסטרטגיים: העיקול הרחב של הנהר מערבה היווה חפיר רחב השומר על היקפו הצפוני, המערבי והדרומי של האתר החדש. מזרחה נמתחה דלתא עצומה וביצתית בשם ים הבוץ, שניתן היה לחצות אותה רק בקושי רב. ראמה הראשון עיצב את העיר החדשה בבירה לשעבר, איוטאיה, 64 ק"מ צפונה. בסוף שלטונו הוקמה העיר. מתחם הארמון הגדול מוקף חומה ומקדש וואט פו הושלמו. חומת עיר חדשה, אולי המבנה המרשים ביותר, עקף את הנהר ואת חלונג אונג אנג ממזרח; אורכו היה 4.5 מיילים (7 ק"מ), עובי 10 רגל (3 מטר) וגובהו 13 רגל (4 מטר), והיו לו 63 שערים ו-15 מבצרים. השטח הסגור הסתכם ב-1.5 מיילים רבועים (4 קמ"ר).

    ואט נוספים נבנו בתקופת שלטונם של ראמה השני (1809–24) ורמה השלישית (1824–51). הם שימשו בתי ספר, ספריות, בתי חולים ואזורי בילוי, כמו גם מרכזים דתיים. במהלך השנים הללו הושלמו Wat Arun, הידוע בצריח הגבוה שלו, Wat Yan Nawa, ו-Wat Bowon Niwet, Wat Pho הוגדל עוד יותר, ו-Wat Sutat הוחל. עם זאת, היו מעט מבנים משמעותיים אחרים ופחות רחובות מרוצפים; הנהר ורשת התעלות המחוברות ביניהן שימשו כבישים.

    ראמה הרביעי (1851–68) פיתחה את העיר תוך המשך, בקצב מופחת, בבניין הוואטס המסורתי. הארמון הגדול שופר, מספר בתי מגורים משמעותיים נבנו עבור בני משפחת המלוכה, הונחו כמה רחובות חדשים, ונעשה צמצום במספר הגדול של הבתים הצפים המעוגנים לאורך שפת הנהר. נבנה תוואי חדש, Charoen Krung (דרך חדשה), המוביל דרומה, וחפיר עיר חדש, Khlong Phadung Krung Kasem, במקביל לתעלה הראשונה של העיר, נחפר ובוצר; תעלה ארוכה הובילה ממנו לאזור הנמל הנוכחי (Khlong Toei), ובכך אפשרה לסירות קטנות לעקוף את העיקול הגדול בנהר מיד מדרום לעיר. שביל פוני, כיום כביש מהיר ראשי, היה מונח על גבי הבוץ שנערם לצד נתיב המים הזה.

    במהלך שלטונו הארוך של ראמה החמישי, המלך צ'וללונגקורן (1868–1910), העיר עברה שינוי באמצעות תוכנית של עבודות ציבוריות. בניין צ'אקרי הגדול בעל משולש הצריחים בארמון הגדול הושלם בשנת 1880. ארמון דוסיט ועיר גנים נלווית נבנו מאוחר יותר מעבר לחומה, כשהם מחוברים לארמון הגדול על ידי דרך Ratchadamnoen Nok בהשראה אירופאית. תוכנית לבניית כבישים וגשרים יצאה לדרך ברצינות, מכיוון שהמלך צ'וללונגקורן, חובב רכב מוקדם, חזה את ההשפעה שתהיה לרכב המנוע על פיתוח העיר. רוב חומת העיר שהיתה מיושנת הורדה כדי לבנות את הדרכים, אך שני מבצרים, שער גדול וחלק מהחומה נשתמרו. יום השנה המאה לעיר, בשנת 1882, היה בסימן חנוכתן של רפורמות חברתיות רבות, בא לידי ביטוי במבני הציבור ששימשו לניהולם, כמו גם בהשלמת המקדש המלכותי הגדול, Wat Phra Kaeo, ששיכן את בודהה האזמרגד. שירות דואר וטלגרף אורגן בשנות ה-80 של המאה ה-19, שירות חשמלית חשמלית הותקן ב-Charoen Krung בשנת 1892, והקו הראשון של הרכבת הממלכתית, שנסע מבנגקוק לפרה נאקהון סי איוטאיה, נפתח בשנת 1900. גם שיקולים אסתטיים נשכחו. , עבור בניינים חדשים אחרים כללו את מקדש השיש של Wat Benchamabopit (1900), גשרים אלגנטיים בסגנון צרפתי, ואולם האסיפה הלאומית בהשראה איטלקית (היכל הכס). BRITANNICA QUIZ39 של בירות העולם המאתגרות ביותר ברחבי ההיסטוריה פריז, בוג'ומבורה, פייר , ולנווק לכולם יש משהו משותף: כולן ערי בירה. ויש עוד אלפים. בין אם זו בירה עתיקה של אימפריה או בירה נוכחית של מחוז, תמצאו אותה בחידון הזה. סעו איתנו כדי לראות כמה אתם יודעים על העולם בו אנו חיים ועל המקומות הייחודיים הרבים שלו.

    ראמה השישי (1910–25) המשיכה בתוכנית העבודות הציבוריות. הוא הקים את אוניברסיטת צ'וללונגקורן ב-1916, בנה מערכת מנעולים לשליטה במפלס נתיבי המים ברחבי העיר, ונתן לציבור את אזור הבילוי הראשון והגדול שלו – פארק לומפיני. בתקופת שלטונו של ראמה השביעי (1925–1935) תוחמו שטחים מוניציפליים כחלק מארגון מחדש מנהלי כללי שמטרתו ביזור. ב-1937 חולקה בנגקוק רשמית לעיריות קרונג תפ ותון בורי. בעת הקמתן, שתי העיריות, שוות בערך בשטחן, השתרעו יחד על פני כ-37 מייל רבועים (96 קמ"ר); כארבע חמישיות מאוכלוסיית העיר התגוררו ב- Krung Thep.

    מאז מלחמת העולם השנייה בנגקוק גדלה במהירות חסרת תקדים, מה שגרם לבעיות בתחבורה, תקשורת, דיור, אספקת מים, ניקוז וזיהום. התיירות עלתה בחשיבותה במהלך מלחמת וייטנאם, כאשר העיר הפכה ליעד פופולרי עבור אנשי צבא ארה"ב. בשנות ה-80, מועדוני הלילה וסחר מין התיירים – כמו גם פשע ומחלות המועברות במגע מיני – פרחו. למרות שזנות היא בלתי חוקית רשמית ומספר הפרוצות לנפש נמוך בתאילנד מאשר במדינות אחרות באסיה, תעשיית המין המסחרית בעיר מעסיקה כ-100,000 אנשים והיא פופולרית בקרב תיירים זרים. עם זאת, הרוב המכריע של הלקוחות הם אזרחים תאילנדים. להילחם בהתעללות, בעיקר בזנות קטינים, הממשלה החמירה את העונשים הן לפטרונים והן למפעילי בתי בושת במהלך שנות ה-90. העובדה שהאחראים למודרניזציה של המטרופולין מתמודדים עם הבעיות הללו מעידה על ההתאמה של הסמל הרשמי שלו: האל אינדרה יושב על גבי פיל לבן קדוש, שארבעת החטים שלו מציינים את מעמדו השמימי ואת יכולתו להגשים את הבלתי אפשרי. לאורך שנות ה-80 חוותה העיר פריחה כלכלית, שהקהתה משבר כלכלי שפקד את אסיה בסוף שנות ה-90. עם זאת, העיר המשיכה בתפקידה כאחד ממרכזי התיירות, הפיננסים והמסחר החשובים של אסיה. האופי התאילנדי הייחודי של העיר, למרות שאולי פוחת, מספק רקע תוסס לתדמית הקוסמופוליטית של בנגקוק. העובדה שהאחראים למודרניזציה של המטרופולין מתמודדים עם הבעיות הללו מעידה על ההתאמה של הסמל הרשמי שלו: האל אינדרה יושב על גבי פיל לבן קדוש, שארבעת החטים שלו מציינים את מעמדו השמימי ואת יכולתו להגשים את הבלתי אפשרי. לאורך שנות ה-80 חוותה העיר פריחה כלכלית, שהקהתה משבר כלכלי שפקד את אסיה בסוף שנות ה-90. עם זאת, העיר המשיכה בתפקידה כאחד ממרכזי התיירות, הפיננסים והמסחר החשובים של אסיה. האופי התאילנדי הייחודי של העיר, למרות שאולי פוחת, מספק רקע תוסס לתדמית הקוסמופוליטית של בנגקוק. העובדה שהאחראים למודרניזציה של המטרופולין מתמודדים עם הבעיות הללו מעידה על ההתאמה של הסמל הרשמי שלו: האל אינדרה יושב על גבי פיל לבן קדוש, שארבעת החטים שלו מציינים את מעמדו השמימי ואת יכולתו להגשים את הבלתי אפשרי. לאורך שנות ה-80 העיר חוותה פריחה כלכלית, שהקהתה משבר כלכלי שפקד את אסיה בסוף שנות ה-90. עם זאת, העיר המשיכה בתפקידה כאחד ממרכזי התיירות, הפיננסים והמסחר החשובים של אסיה. האופי התאילנדי הייחודי של העיר, למרות שאולי פוחת, מספק רקע תוססת לתדמית הקוסמופוליטית של בנגקוק. לאורך שנות ה-80 העיר חוותה פריחה כלכלית, שהקהתה משבר כלכלי שפקד את אסיה בסוף שנות ה-90. עם זאת, העיר המשיכה בתפקידה כאחד ממרכזי התיירות, הפיננסים והמסחר החשובים של אסיה. האופי התאילנדי הייחודי של העיר, למרות שאולי פוחת, מספק רקע תוססת לתדמית הקוסמופוליטית של בנגקוק. לאורך שנות ה-80 העיר חוותה פריחה כלכלית, שהקהתה משבר כלכלי שפקד את אסיה בסוף שנות ה-90. עם זאת, העיר המשיכה בתפקידה כאחד ממרכזי התיירות, הפיננסים והמסחר החשובים של אסיה. האופי התאילנדי הייחודי של העיר, למרות שאולי פוחת, מספק רקע תוססת לתדמית הקוסמופוליטית של בנגקוק.